av Joakim Björck

När allt är förlorat : en bok om spelberoendeNär allt är förlorat är en sann berättelse om hur två olika familjers liv krossas helt av lögner, självförakt och girighet på grund av spel om pengar. Bokens huvudpersoner, Mikael och Madeleine, är två människor som får sina liv helt förstörda av spelberoende.

Mikael utvecklar ett allvarligt spelberoende och gör, i takt med förlusterna, allting han kan för att dölja det. Lögner och skulder leder honom sen in i självdestruktion och allvarliga självmordstankar, medan Madeleine redan från en tidig ålder blir manipulerad och utnyttjad av sin spelberoende mamma.

När allt är förlorat är en närgången och ingående skildring av ett av våra allra största folkhälsoproblem. Mer än en halv miljon svenskar är idag spelberoende eller ligger i riskzonen för att få problem med sitt spelande. Spel om pengar är absolut lika beroendeframkallande som alkohol och droger, eftersom effekterna på hjärnans belöningssystem är de samma vid alla typer av missbruk, men ofta är spelberoende ett dolt beroende som kan vara mycket svårt att upptäcka.

 

Format: Häftad
Språk: Svenska
Antal sidor: 189
Utgivningsdatum: 2016-02-25
Förlag: Arx Förlag
Dimensioner: 211 x 135 x 11 mm
Vikt: 286 g
ISBN: 9789187043741